Mihai Vale

Salut, sunt Mihai Gabriel Văle

Tanar arhitect, cu peste 7 ani de experienta in proiectare, amenajare si executie, lucrez in prezent ca freelancer pe piata de arhitectura la mai multe proiecte rezidentiale si ca administrator la SC Mihai Vale Studio de Arhitectura SRL-D

Cu ce ma ocup?

Proiectez case.

Casele pe care le proiectez se incadreaza in arhitectura zilei de azi si se caracterizeaza prin:

✓ schema functionala gandita dupa stilul tau de viata si dupa Teoria Arhitecturii

✓ adaptare la piata si pregatirea constructorului din Romania

✓ volumetrii coerente atat in ansamblu cat si in detaliu

✓ scara umana

✓ forme, volume, culori si spatii contemporane.

Sistemul constructiv in care proiectez (structura pe cadre de beton armat cu inchideri de caramida, fundatie continua din beton armat si acoperis terasa, uneori sarpanta) are cele mai multe avantaje tinand cont de:

✓ siguranta in exploatare

✓ pret

✓ rezistenta la foc

✓ regimul seismic

✓ compatibilitate intre materiale

✓ calitati termice si mecanice

✓ accesibilitate pe piata si nu numai.

Vezi aici mai exact servicii oferite.

Colaboratori

Pentru a iti oferi servicii complete, colaborez cu una dintre cele mai importante companii de constructii din Bucuresti: C&I Mega Construct. Avand in spate o echipa de profesionisti cu peste 20 ani de experienta, aceasta desfasoara servicii de: construire, renovare, reabilitare, amenajare de interior, de exterior si consolidare. De asemenea, asigura relatia dintre beneficiar si autoritati prin obtinerea autorizatiilor, avizelor, bransamentelor si a dirigintelui de santier. Pentru detalii acceseaza C&I Mega Construct.

Casa Cernica

De ce case?

Cum un muzician alege pianul in loc sa cante la de toate sau cum un medic alege chirurgia dintre toate specializarile, asa am ales si eu sa proiectez case. Casa, dintre toate programele de arhitectura, este obiectul pe care am lucrat cel mai mult (peste 7 ani, peste 50 de case), atat fizic, practic, cat si conceptual, in proiecte. Am decis sa dau la o parte eticheta de "proiect de umplutura, backup de supravietuire a firmei" si sa ma specializez pe acest program, deoarece casa ramane pana la urma tipul de cladire in care omul este cel mai implicat de-a lungul vietii si care cere mai multa atentie decat alt program de arhitectura.

 

Cate ceva despre experienta mea...

Din 2011 pana in 2016 am colaborat cu un birou de arhitectura si cu mai multi specialisti (ingineri de rezistenta, ingineri de instalatii, experti tehnici etc) impreuna cu care am proiectat o gama variata de proiecte:

✓ de la case mici pana la hoteluri de peste 4000mp,
✓ de la blocuri de cateva apartamente pana la ansambluri intregi de cateva zeci de mii de metri patrati,
✓ de la panouri publicitare pana la restaurari de cladiri istorice.

Pe langa aceasta am luat parte la toate fazele de derulare ale unui proiect fie el in Bucuresti, fie in tara sau in afara, de la concept pana la cheie. Munca intr-un birou de arhitectura presupune cunostinte tehnice, detaliere, coroborare, flexibilitate si colaborare cu specialisti si ingineri in gasirea variantei optime intr-un timp scurt si conforma cu conceptul prezentat clientului. Pentru a pune in practica teoria invatata este nevoie insa de mijloace si instrumente, astfel, intre 2010 si 2011 am lucrat la un alt birou, unde m-am specializat in:

arhitect

AutoCAD

arhitect

3ds Max

arhitect

Photoshop

arhitect

Machete

arhitect

Desen Tehnic

arhitect

Grafica

arhitect

Pictura

arhitect

AutoCAD

arhitect

3ds Max

arhitect

Photoshop

arhitect

Machete

arhitect

Desen Tehnic

arhitect

Grafica

arhitect

Pictura

Drumul ca arhitect, in liceu si facultate.

 

Am tras primele linii si am invatat sa transform acele linii in ceea ce se numeste "casa" inca din liceu. 

In facultate am invatat ca o cladire influenteaza si este influentata de context din punct de vedere social, economic, urbanistic, ecologic si tehnologic. 

Munca de arhitect se face in echipa. Atat in scoala cat si in birouri, cu fiecare proiect am invatat tot mai bine cum sa coordonez o echipa. 

Exercitiul este mama invataturii.

Pentru asta am imbinat teoria primita in mediul academic cu practica din piata de arhitect ura si chiar din santier, unde am descoperit ca implementarea proiectului in santier inseamna adaptare si adaptabilitate

Mihai Vale

Pe langa timpul liber petrecut cu prietenii sau in care schitez, calatoresc, pictez, urc munti si ascult muzica :D,

Pot spune despre profesia de arhitect ca...

Este un joc complex de posibilitati, unul in care ca arhitect castigi doar cunoscand: ce doreste beneficiarul, santierul, materialul si proprietatile lui, tehnologia, tehnica, efectul social sau psihologic al unei schimbari in oras, constrangerile urbane sau mai bine zis: contextul. Numai asa transformi un dezavantaj intr-un avantaj, o solutie banala intr-una inovatoare si poti alege variantele potrivite ca sa optimizezi costurile. Numai asa gandul de azi devine orasul nostru de maine.

Vezi aici mai multe proiecte la care am avut placerea sa lucrez    Portofoliu >