Proiecte realizate sau in curs

Aici gasesti mai multe proiecte realizate sau in curs, pentru beneficiari care au terminat constructia sau sunt in diferite faze de construire: la fundatii, la rosu, la finisaje etc

Locuinte colective - regenerare urbana

Din Proiecte realizate sau in curs

locuinte colective

Acest concept de arhitectura a fost realizat in colaborare cu mai multi arhitecti pentru un dezvoltator care doreste regenerarea unui sit industrial dezafectat prin transformarea lui intr-un complex de locuinte si spatii comerciale. Rolul meu a fost de a crea conceptul si imaginile de prezentare pentru o parte a ansamblului care se va realiza intr-o prima faza. Interventia a implica modificarea unei cladiri existente si care a fost deja gandit si proiectat la partea interioara.

S-a dorit o identitate pentru acea zona, o revigorare si o integrare a acesteia in oras. Provocarea a constat in gasirea perspectivelor interesante pentru a crea spectacol si unicitate si in utilizarea unor materiale moderne adaptate la o structura veche si la o trama interioara si spatii deja proiectate.

Propunerea a fost primita cu caldura si entuziasm de catre colaboratori si de catre beneficiar, ea urmeaza sa fie integrata in proiect si detaliata intr-o alta etapa care va urma.

  • proiect bloc

Stadiu proiect locuinte colective

Octombrie 2018: Concept.

Casa cu Sarpanta Verde

Din Proiecte realizate sau in curs

proiecte case

Colaborarea noastra cu Mihai a fost peste asteptari. In interactiunea cu el ne-am simtit ascultati si intelesi, in plenitudinea nevoilor si particularitatilor noastre. Inca de la inceput, dorinta noastra de a integra stilul Tudor intr-o casa moderna a fost primita de catre Mihai cu deschidere si curiozitate, nepunand niciodata problema ca ceva nu se poate face. Acolo unde nevoile noastre au fost mai deosebite sau acolo unde asteptarile noastre nici nu au luat in calcul toate posibilitatile, Mihai ne-a oferit cu pricepere sfaturi si idei despre cum putem imbunatati si maximiza momentele placute pe care am dori sa le petrecem in casa. Un astfel de exemplu ar fi pozitionarea ferestrelor pentru a beneficia nu numai de lumina naturala, dar si de un flux optim de circulare a aerului si a privirii (intrarea intr-o incapere fara ca ochii sa se opreasca intr-un perete). Privind in retrospectiva, colaborarea cu Mihai a fost precum o poveste. O poveste care ne-a permis sa ne imersam in atmosfera casei, in toate detaliile ei, iar aceasta poveste ne da acum energie sa ducem la implinire aceasta casa si aceasta poveste prin constructia ei de la zero.
Ii multumim lui Mihai ca ne-a insotit pe acest drum de a ne gasi si a ne regasi in casa pe care ne-a proiectat-o"

Familia S., beneficiari multumiti

Fara sa fie o copie, acest proiect de casa isi are sursa de inspiratie in intepretaile contemporane ale arhitecturii din timpul dinastiei Tudor a Angliei, in "Arhitectura Tudor". Arhitectura de atunci se caracterizeaza prin sarpante ascutite, ferestre verticale, lemn si parament realizat din stalpi de lemn intre care sunt dispuse inchideri din lut sau zidarie tencuita alb, tehnica intalnita si la Castelul Peles. Arhitectura Tudor face trimitere la acea stilistica, pastrand multe elemente de limbaj si constructie.

Acest proiect de casa inglobeaza in schimb materiale, culori si textui adaptate cerintelor de azi si cauta o volumetrie atat utila cat si estetica. El este propus in Estul Bucurestiului, pe o parcela mica, pentru o familie tanara, care doreste sa construiasca si sa amenajeze un loc propriu, personalizat, pentru ei si pentru viitorii lor copii. Casa este dispusa pe parter, etaj 1 si mansarda. Are spatiu de zi (living + dining), o mica biblioteca, 3 dormitoare din care unul desfasurat pe 2 niveluri cu luminare de tip basilica si o zona de lucru si auditie la mansarda, de tip "man's cave".

La acest proiect de casa s-a propus in paralel un design interior adptat foarte bine la cerintele beneficiarilor, la forma exterioara si la compartimentare, design care a inclus mai multe obiecte de colectie care se regasesc in actuala locuinta a beneficiarilor.

Contextul este unul nou, tipic suburbiilor Bucurestiului: zona dominata de locuinte individuale si colective mici, cu pana la 4 niveluri. Pe alocuri exista terenuri neconstruite, iar parcelarea este noua (construita dupa 2000).

La capitolul dotari casa a fost prevazuta cu sistem de incalzire prin pardoseala si cu finisaje compatibile (placi ceamice, parchet statificat pentru incalzire prin pardoseala etc), cu instalatii de racire/incalzire a aerului + ventilatie cu recuperare de caldura, incorporate in tavan si cu tamplarii performante, eficiente termic (toc aluminiu + geam triplustrat). Pntru eficienta termica s-a optat pentru vata minerala, aceasta asigurand un echilibru higroscopic intre interior si exterior, protejand astfel sanatatea utilizatorilor. Toate instalatiile electrice, de climatizare si de securitate sunt centralizate intr-un sistem hardware si software cu control la distanta, prin voce, de tip touch screen local si mecanic, totul fiind automatizat si programat pentru a se ajusta singur, in functie de informatiile colectate de la cateva sute de senzori. Tot sistemul de control si automatizare este gandit, programat si construit de beneficiar, cu asistenta inginerilor de instalatii, fiind prototipul pentru o serie de astfel de sisteme pe care beneficiarul impreuna cu noi urmeaza sa le implementam in viitor la alte case.

  • proiecte case

Evolutie proiect casa

Conceptul a presupus intai o schita rapida, (din lipsa timpului si datorita numarului mare de proiecte), schita care s-a transformat in tablou, in actuala casa a beneficiarilor (o surpriza foarte placuta). Proiectul a trecut prin etapa certificatului de urbanism, autorizatiei si avizare fara sa se modifice, singurele modificari au constat in adaptare la designul interior si la acustica.

Stadiu proiect casa

Septembrie 2018: proiect DTDE.

Casa Berceni

Din Proiecte realizate sau in curs

proiecte case

Acest proiect de casa a fost comandat de doi tineri care doresc sa isi intemeieze o familie. Au dorit o casa moderna cu cateva spatii interesante: un living retras, o bucataie cu insula, sera pentru o igoana si sauna cu vestiare si dusuri. Beneficiarii sunt inclinati catre sustenabilitate: doresc sa cultive singuri fructe si legume, iar pentru aceasta au achizitionat mai multe terenuri pe care le-au alipit, doresc sa aiba o casa eficienta si cat mai independenta (singurul racord la utilitati fiind cel de energie electrica) si doresc sa conduca masini electrice (cerinta speciala in acest sens fiind un garaj cu o priza electrica de incarcare auto).

Astfel, s-au prevazut in acest proiect de casa solutii tehnice si materiale contemporane, de ultima tehnologie: pompa de caldura sol-apa cu foraje de adancime, sistem de incalzire prin pardoseala cu finisaje compatibile (placi ceamice, parchet statificat pentru incalzire prin pardoseala etc), cu instalatii de racire/incalzire a aerului + ventilatie cu recuperare de caldura, incorporate in tavan, tamplarii performante, eficiente termic (toc aluminiu + geam triplustrat). Pntru eficienta termica s-a optat pentru vata minerala, aceasta asigurand un echilibru higroscopic intre interior si exterior, protejand astfel sanatatea utilizatorilor.

La fel ca in cazul altui beneficiar (Casa cu Acoperis Verde) toate instalatiile electrice, de climatizare si de securitate sunt centralizate intr-un sistem hardware si software cu control la distanta, prin voce, de tip touch screen local si mecanic, totul fiind automatizat si programat pentru a se ajusta singur, in functie de informatiile colectate de la cateva sute de senzori. Tot sistemul de control si automatizare este gandit, programat si construit de beneficiar, cu asistenta inginerilor de instalatii, fiind prototipul pentru o serie de astfel de sisteme pe care beneficiarul impreuna cu noi urmeaza sa le implementam in viitor la alte case.

Contextul urban este unul nou, tipic satelor de langa Bucuresti: zona dominata de locuinte individuale, cu pana la 2 niveluri. Exista multe terenuri neconstruite, iar parcelarea este noua (construita dupa 2010).

  • proiecte case

Evolutie proiect casa

Conceptul a fost acceptat din prima. Au existat cateva mici modificari la unele ferestre, la dimensiunile consolei si la interior. Aceasta dupa mai multe intalniri cu designerul de interior cu care am colaborat foarte bine la acest proiect de casa. S-a preferat o alta compartimentare interioara, care presupune un living mai retras fata de circuitele initiale din casa. Inainte acesta era un spatiu de distributie situat central si era mai mare. Din noua configuratie a mai fost creata si o zona de bar.

Stadiu proiect casa

Septembrie 2018: proiect DTDE.

Reproiectare fatade - Bloc de Locuinte - Cluj Napoca

Din Proiecte realizate sau in curs

proiecte case

La acest proiect de bloc de locuinte colective, beneficiaul, un vechi client foarte multumit de proiectul predat anterior, a solicitat regandirea si reproiectarea fatadelor si materialelor de finisaj, precum si a pluvialelor, dupa ce proiectul initial a fost elaborat de o echipa de arhitecti din Cluj. Conceptul este prima varianta acceptata, au mai fost randate cateva variante de culoare (la anumite zone de tencuiala si la balustrade).

Blocul se afla intr-un cartier de la periferia Clujului si este deservit de mai multe centre comerciale si cai de circulatie. Se afla pe o panta abrupta in apropierea unui rau si ofera o vedere spectaculoasa spre padure. Zona este in plina dezvoltare si este formata preponderent din locuinte colective.

  • proiecte case

Casa Cernica

Din Proiecte realizate sau in curs

proiecte case

Beneficiarul, familie tanara cu 2 fetite, obisnuita cu spatii generoase, a comandat aceasta casa pe un teren de cca 900 mp, in Pantelimon. Cerintele au fost sa se realizeze un parter mare si un etaj retras cu terase ample care sa contina spatii generoase pentru o familie care petrece mult timp acasa. Pe langa acestea s-a prevazut un spatiu de zi, diferit de living (terasa inchisa), similar cu cel in care pana acum beneficiarul obisnuia sa isi petrecea ziua si seara in familie. Acesta este acccesibil direct din casa si reprezinta o extensie a bucatariei. Ca organizare generala, este creat un ciclu zilnic: dimineata familia se strange in living, de acolo fiecare pleaca la treaba lui, apoi seara se strang in acelasi living, iau masa in bucatarie dupa care copii pleaca in camera lor, iar parintii se retrag in aceasta terasa linistita.

Contextul este unul general, tipic periferiilor Bucurestiului: zona dominata de locuinte individuale cu maxim 2 niveluri. Pe alocuri exista terenuri neconstruite, iar parcelarea este relativ noua (construita dupa '90). Poate ar fi de mentionat casele monumentale din zona, adevarate vile, ce fac apel la elemente clasice si la opulenta pentru a arata statutul locuitoului.

Ca design casa este una contemporana, prezinta volumetrii ce trimit cu gandul la module, are prevazute finisaje nobile (cum ar fi lemn sau teracota) si prezinta un accent de inaltime spre strada (casa scarii). Pe langa acestea, casa este prevazuta cu un garaj. In aceasta varianta ea este potrivita pentru un teren de colt cu acces la 2 strazi.

La capitolul dotari casa este prevazuta cu sistem de incalzire prin pardoseala si cu finisaje compatibile (mocheta speciala + underlay moale / parchet melaminat sau stratificat compatibil / placi ceramice / placi din piatra naturala), cu instalatii de racire-incalzire a aerului + ventilatie cu recuperare de caldura, incorporate in tavan, toate controlabile din fiecare camera si cu tamplarii performante, eficiente termic (toc aluminiu + geam triplustrat).

 

  • constructie casa

Evolutie proiect casa

Inceputul a fost, bine inteles, conceptul. Acesta a fost acceptat din prima cu cateva mici modificari (renuntarea la un parasolar peste ferestre) si cateva mutari pe plan ale unor ferestre pentru care a fost propus un model 3d (provocarea a reprezentat-o simetriile la interior pentru pozitionarea perdelelor, cerinta expresa a beneficiarului). Proiectul a trecut apoi prin faza de autorizatie si prin faza de executie.

Aspectele pro sunt: dorinta beneficiarului si posibilitatea de a utiliza materiale de calitate superioara (vata minerala, instalatii performante, hidroizolatii superioare, caramida de o calitate mai buna, scara - obiect de design, cu trepte individuale, finisajele de fatada etc). O surpriza placuta au fost abaterile foarte mici de la proiect, de maxim 3cm, in pozitionarea casei pe teren si mai putin de 1 cm  la pereti, stalpi, plansee etc (din verificari la fata locului).

Stadiu proiect casa

Noiembrie 2017: proiect finalizat.

Casa cu Stuf

Din Proiecte realizate sau in curs

proiecte case

Este o locuinta de vacanta proiectata la inceputul primaverii lui 2017 pentru o familie cu multi prieteni, in Judetul Tulcea. Are o suprafata construita desfasurata de aprox. 150 mp si se desfasoara pe parter si mansarda.

Contextul este influentat de cultura de delta si de rusii lipoveni, astfel ca acest proiect de casa a cautat incadrarea in specificul local: case din chirpici / paianta / caramida acoperite cu stuf si finisate cu tencuiala de culoare alba cu insertii de albastru (in special la ferestre si elementele din lemn), avand planuri dreptunghiulare cu organizare simpla si prispa pe cel putin o latura. Sistemul constructiv face apel totusi la materiale moderne care se incadreaza in normativele in vigoare: cadre de beton armat cu inchidere de zidarie si termoizolatii moderne.

Caracteristicile casei sunt ospitalitate si flexibilitate: multe camere pentru prietenii invitati la o partida de pescuit si vanatoare, dressing ce poate fi transformat pe viitor in banie lipoveneasca specifica locului, parcare si loc de gratar care pot fi transformate in anexe pe viitor.

  • proiecte case

Evolutie proiect casa

Prima tema a constat in elaborarea unui concept sumar cu cateva date de tema, un test. Dupa aceea s-a organizat intalnirea si apoi s-a eaborat conceptul propriuzis, o singura varianta, acceptat din prima.

Evolutie santier casa

Santierul a decurs frumos, beneficiarul avand un constructor local foarte iscusit. Firma care a montat stuful s-a dovedit de asemenea priceputa. Acestia au respectat pozitionarea, dimensiunile si materialele din proiect.

Ca detaliu: beneficiarul a constatat ca mansarda pe structura de lemn a fost cu 20-30% mai scumpa decat daca ar fi fost realizata din zidatie + beton. Motivul este dat de raritatea lemnului ca material de constructie in acea zona, si pretul transportului.

Stadiu proiect casa

Noiembrie 2017: proiect finalizat, receptie incheiata cu succes.

Casa in Balotesti

Din Proiecte realizate sau in curs

proiecte case

Beneficiarul, familie in varsta, fara copii si de nationalitati diferite (sot roman si sotie de origine japoneza) au comandat acest proiect de casa mica parter avand cateva cerinte interesante, cum ar fi: o terasa cu o mica gradina pe aceasta (potrivita traditiei japoneze), deschidere catre vegetatia din curte (teren de ~600mp), un living amplu, o bucatarie cu o fereastra catre curte si o anumita configuratie a spatiilor interioare.

Contextul este unul rural, in curs de urbanizare: zona dominata de locuinte individuale cu maxim 2 niveluri, acoperite cu olane si tigla ceramica. Pe alocuri exista terenuri neconstruite, iar parcelarea este o extindere relativ noua a localitatii (dupa '90). In jur exista cateva zone mlastinoase bogate in vegetatie, create de raul Cociovaliștea si afluentii sai.

Casa se integreaza in mediul inconjurator prin aspectul general rural (sarpante cu unghi mic, ferestre mici, streasini, olane/tigle etc). Sunt prevazute forme traditionale (acoperis in sarpanta cu streasina, terasa care aminteste de prispa) si finisaje calde dar totusi moderne pentru a sugera prezentul.

De comun acord cu beneficiarul s-a optat pentru anumite materiale cu calitati superioare: tigla ceramica pentru aspect si durata de viata mare, vata minerala pe peretii exteriori pentru a permite schimbul higroscopic echilibrat intre interior si exterior, adica lasa casa sa "respire".

La capitolul dotari casa a fost prevazuta in proiect cu sistem partial de incalzire prin pardoseala (living si hol, acolo unde pardoseala permite) si un panou solar pentru incalzirea apei timp de 3 anotimpuri pe an.

  • constructii case

Evolutie proiect casa

Conceptul a fost acceptat din prima cu o modificare minora la streasina (a solicitat lasarea capriorilor aparenti si s-a micsorat pazia).

La acest proiect am lucrat in colaborare cu un coleg, Dragos Laza, el dorind sa isi exerseze practic cunostintele.

Evolutie santier casa

Santierul nu a mai continuat din decizia beneficiarului.

Stadiu proiect casa

Noiembrie 2017: proiect finalizat.

Locuinta in Teleorman

Din Proiecte realizate sau in curs

proiect casa

Vreau sa va recomand un tanar, ambitios, atent la detalii, cu viziune si care intelege nevoile clientului si ce vrei sa faci cu casa ta. De la prima intalnire m-a inteles perfect si mi-a depasit asteptarile pe care le aveam in minte despre proiectul casei, oferindu-mi proiectul ideal. Toate plansele sunt lucrate in cel mai mic detaliu, nimic lasat la voia intamplarii...va recomand sa apelati cu cea mai mare incredere la dl Mihai Vale, veti avea casa viselor dumneavoastra."

Ovidiu Păun, beneficiar multumit

In Teleorman specificul local este de case adunate, pe loturi inguste si lungi asezate pe o latura, aproape de strada si urmate spre fundul lotului de anexe (sistem vagon), sau asezate pe mijloc, la mica distanta de limitele laterale ale lotului in cazul unei deschideri mici.

Cerintele beneficiarului au fost:

- realizarea unui concept pentru o casa P+1E cu mai multe dormitoare generoase, pentru o familie de 2 generatii, un spatiu de zi, o bucatarie inchisa si un loc de luat masa (obiceiul local fiind de a lua masa in familie).

- consultanta cu privire la cum se va construi casa,

- gasirea unei solutii privind accesul pe teren, casa fiind amplasata la 70cm de limitele laterale - garaj cu acces fata - spate pentru a putea aduce in gradina din spate masina sau utilaje agricole.

- integrarea unei ferestre existente (reciclarea ei), un balcon pe curb la etaj spre strada, dormitoare cu ferestre pana jos bine iluminate, acoperis sarpanta in 2 ape (care de fapt este din 2 sarpante intr-o apa), acces spre curte prin casa (auto si pietonal), dotari (centrala pe lemne, bai pe fiecare nivel, scara ...) etc.

Plansele predate au fost un concept mai elaborat: imagini, planuri detaliate, detalii de executie, decizii legate de partea de rezistenta (dispunere si predimensionare de elemente structurale), materiale, rezolvari tehnice, scurgerea apelor de ploaie, ghene de instalatii etc... astfel de informatii pot fi baza de la care se porneste in elaborarea proiectului de autorizatie ce urma sa il comande beneficiarul mai apoi unui arhitect local.

Stadiu proiect casa

August 2017: concept finalizat.

  • proiecte de case

Reproiectare fatade la o locuinta din Cluj-Napoca

Din Proiecte realizate sau in curs

arhitect

Suntem mai mult decat incantati de proiectul casei noastre propus de Mihai Vale, un profesionist cu care am avut o colaborare extraordinara, as spune chiar ca ne-a indeplinit perfect asteptarile, am fost mai mult decat impresionati de talentul, seriozitatea si profesionalismul de care a dat dovada atat in stadiul de proiect cat si in momentul punerii in lucru al acestuia.

Cu siguranta vom apela si pe viitor.

Cu multumiri,

Fam Pop . (Cluj)

Proiectul de casa initial, elaborat de o firma din Cluj a plecat de la o casa mai veche, pastrand totodata si modul de functionare in plan al acesteia. Proiectul a avut o serie de variante si incercari neconforme cu dorinta si cererea beneficiarului, beneficiarul apeland mai apoi la serviciile mele pentru o schimbare totala de fatada si cateva modificari de volumetrie. In pretul initial oferit beneficiarului erau incluse doua incercari. Nu a mai fost nevoie de a doua incercare deoarece conceptul a fost acceptat rapid, acesta fiind poate cel mai potrivit si echilibrat pentru teren si pentru situatia existenta. Conceptul a fost apoi adaptat la unele detalii si particularitati din santier, asta si dupa discutii mai amanuntite si foarte constructive, iar proiectul de autorizatie si de executie au fost si ele schimbate de proiectantii initiali. Randarile de propunere au fost completate, la cererea beneficiarului, prin planse tehnice prin care au fost ilustrate si regandite termoizolatiile, unele modificari si extinderi la partea de structura, pluvialele si modalitatile pin care se face accesul in casa.

Stadiu proiect casa

August 2017: concept finalizat.

  • arhitect

Amenajare camera multifunctionala de apartament

Din Proiecte realizate sau in curs

amenajare

Este o amenajare de camera dintr-un apartament de bloc pe care am proiectat-o si executat-o in vara lui 2016.

Ce se da? O camera goala, o usa, o fereastra, vopsea alba pe pereti, parchet culoare nuc-roscat si o conducta de aer conditionat.

Ce se cere? Mobilier necesar pentru lucru si pentru somn si o atmosfera vie si calda.

Proiectul si executia au constat in:

- mobilarea spatiului de cca 12mp cu un dulap, un pat si (un birou cu) un scaun,

- rezolvarea problemei "mațului" de aer conditionat,

- integrarea camerei in specificul casei: tema lemnului natural si culoarea rosie des intalnita, insa crearea unei personalitati diferite, ceea ce a impus folosirea mai multor tehnici, materiale si principii.

- gasirea unor solutii la unele constrangeri: perete de beton de tip diafragma si model decorativ detaliat => nu se foloseste bormasina => polistiren in loc de gips-carton; spatiu cat mai liber => folosirea pe post de birou a unei usi de dulap care poate fi inchisa la loc sau o trapa care sa gliseze din dulap sau un scaun care sa sustina un laptop si un mouse fara sa fie nevoie de masa/birou; spatiu lung si ingust => oglinzi pentru marirea artificiala a spatiului; nevoia de lumina variata (difuza, ambientala si concentrata) => 3 tipuri de iluminat artificial etc.

  • amenajare

In curand vor fi prezentate mai multe proiecte.

Pentru un proiect de casa asemanator acceseaza pagina de  CONTACT >

error: