Skip to content

Scandura, proiectul si Dorel

scandura

Ce poate face o scandura afurisita?

O casa se afla in constructie, proiectul a fost predat si o intreaga echipa munceste de zor. Beneficiarul doreste o modificare si cere proiectantului sa predea anumite planse cu o modificarea aceea. Zis si facut, totul corelat, totul gandit si reglat in cel mai scurt timp posibil. Plansele ajung pe santier de la proiectant, la beneficiar si apoi la dirigintele de santier care i le da lui Ghiță, seful de santier. Ghiță le lasa pe o masa si ii spune lui Mitica fierar-betonistul ca are plansele dupa care va lega armatura pe masa. Intre timp Dorel vine si pune o scandura pe masa peste planse ca sa o sprijine pentru a soate un cui din ea. Mitica vine la masa si ia plansele vechi care erau tot pe masa putin mai incolo, doar acelea se vedeau. Toata lumea fericita si lucrarea executata pana cand vine producatorul de tamplarie si aduce o fereastra mai inalta decat golul. Se constata ca cineva nu si-a facut treaba bine.

Ce sa fie, cine sa fie?

Sa o luam pe rand. Producatorul a avut documentatia care trebuie, proiectantul a facut ce a trebuit (dovada fiind plansele), dirigintele, Ghiță si Dorel au facut ce trebuiau ei sa faca, in schimb a fost invinuit Mitica pe nedrept ca nu a avut documentatia potrivita.

Vinovatul real?

 scandura

Scandura!!!

Ea a indraznit sa isi depaseasca fisa postului: a ascuns plansele. Cum tragi la raspundere o scandura? Poate fi pedepsita desigur, cu un chibrit se rezolva, insa beneficiarului tot ii ramane sa plateasca o alta fereastra si sa astepte pana se fabrica.

Morala:

Proiectul nu trebuia modificat. Ramanea astfel un singur rand de planse in toata povestea, iar Mitica nimerea plansele bune, misiunea lui fiind sa le caute pe masa.

 

PS.

Nimeni nu se poate pune cu scandura!  ; )

1 thought on “Scandura, proiectul si Dorel”

  1. Clar vina este a lui Ghita. Seful preia si respunderea in momentul in care isi asuma functia de sef. Pentru o dimineata de luni, este un articol perfect pentru o saptamana cu zambetul pe buze.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

error: